برای ساخت روف گاردن در پشت بام یا تراس منزلتان ، بسیار ضروری است که درباره مراحل ساخت بام سبز اطلاعات خود را افزایش دهید.

ساخت روف گاردن با ۳ روش انجام می شود: روش اول کاشت انواع گیاه در گلدان ها(باغ گلدان) بر روی تراس است. روش دوم ایجاد بسترهای مرتفع چوبی یا بتنی برای کاشت گیاهان می باشد. و در آخرین روش کل یا بخشی از مساحت بام به زمین قابل کاشت گیاه تبدیل می کنیم.در این مقاله به روش سوم می پردازیم.

جزئیات گام به گام ساخت روف گاردن

بر خلاف بام های عادی، در سقف بام های سبز لایه عایق حرارتی بر روی عایق رطوبتی قرار می گیرد. زیرا با این کار لایه عایق حرارتی در مقابل آسیب مکانیکی، دما، باد، اشعه خورشید محفوظ می ماند علاوه بر این دما در سطح لایه عایق حرارتی علارغم تغییرات دمایی ثابت می ماند.

در فرایند ساخت روف گاردن، سقف از پنج لایه تشکیل می شود.

جزئیات گام به گام ساخت روف گاردن

لایه ضد آب (عایق آب)

در ساخت روف گاردن، اولین قدم ضد آب کردن سقف و جلوگییری از نشتی سقف می باشد. سقف باید ضد آب، مقاوم در برابر یخ زدگی و با دوام باشد.
لایه ضد آب(عایق آب) تمامی مساحت سقف را باید بپوشاند. حتی مناطقی که بر روی آن گیاهی کاشته نمی شود.

عایق رطوبتی

عایق رطوبتی در ساخت بام سبز سقف در مقابل رطوبت، نوسانات دمایی مقاوم کرده و استحکام مکانیکی بام را افزایش می دهد.

لایه زهکشی

این لایه برای جمع آوری سریع آب باران استفاده می شود. و مانع از تجمع آب باران بر روی بام می شود.

لایه ژئو تکستایل (geotextitle layer)

برای جلوگیری از رسوب خاک و سایر ذرات ریز که سیستم زهکشی را مسدود می کند، از لایه ژئوتکستایل استفاده می شود. در واقع این لایه، از لایه زهکش محافظت می کند.

لایه گیاهان

این لایه باید کمی اسیدی، دارای گردش هوای مناسب باشد و ضخامت آن بستگی به گیاهانی دارد که در آن می کاریم. این لایه باید امکان حرکت آب به سمت پایین را فراهم کند و عاری از لای های ریز باشد، زیرا ذرات لای مانع تخلیه آب می شوند. ممکن است لازم باشد کود ها، حل شونده های معدنی و دیگر متریال های خاکی به طور متناوب تعویض و جایگزین شوند.

نکاتی مهم برای نگهداری گیاهان در ساخت روف گاردن

۱) گیاهان باید هر ۲ تا ۳ سال یک بار بازرسی شوند. در صورتی که ریشه های گیاهان در سازه بام نفوذ کرده باشد یا مانع رشد مناسب گیاهان کوچکتر شوند، باید آنها را کوتاه کرد تا از سرع رشدشان کاسته شود.
۲) باید به هرس کردن درختان و بوته ها توجه ویژه ای کرد تا بین گسترش شاخه ها و رشد ریشه تعادل برقرار شود. این کار از واژگون شدن گیاهانی که قسمت بالای آنها سنگین است، در اثر وزش بادهای سنگین جلوگیری می کند.
۳) یک سال پس از گیاه کاری، باید در اطراف همه گیاهان کود سرک ریخته شود.

جهت دریافت مشاوره رایگان با شماره ذیل تماس بگیرید

۰۹۱۲۷۹۶۶۵۰۵
۸۸۵۱۴۷۴۳
۸۸۱۷۳۸۱۷