نورپردازی کلینیک دندانپزشکی به شکل ایده آل حس دعوت کننده بودن مطب را بهبود می بخشد. روشنایی در فرایند طراحی کلینیک دندانپزشکی باید دید خوب برای دندانپزشک فراهم کند.خستگی چشم، سردرد، فشار محیطی و گردن درد و همچنین کمر درد از جمله مواردی است که اکثر دندانپزشکان به آن دچار می شوند. که اگر نورپردازی مطب دندانپزشکی به طور مناسب و اصولی باشد، می توان از این عوارض جلوگیری کرد. بیماری که به یک مطب دنداپزشکی مراجعه می کند، طبیعی است که استرس داشته باشد. طراحی نورپردازی مطب دندانپزشکی باید به گونه ای باشد تا علاوه بر اینکه استرس بیمار از بین برود، فرد احساس آرامش کند. از طریق مشاوره با گروه طراحی شارپی می توانید به این هدف برسید.
اصول نورپردازی مطب دندانپزشکی
در نورپردازی کلینیک دندانپزشکی باید دقت کرد که روشنایی فضاهای مختلف مطب باید همگن باشند. فضاهای خیلی روشن و خیلی تاریک موجب پریشان شدن بیمار می شود. پیشنهاد می شود از نورهایی استفاده شود که توزیع نور نرم تری نسبت به نور مستقیم دارند.
گاهی اوقات جزئیات کوچک تفاوت بسیار زیادی را ایجاد می کند. برای مثال در فرایند طراحی نورپردازی مطب دندانپزشکی ، استفاده از نورهای توکار در کابینت ها جلوه ای مدرن وزیبا را به اتاق درمان می بخشد. استفاده از نورهای دیواری فضا را لوکس جلوه می دهد. گاهی می توان در اتاق جراحی دندانپزشک از یک پنجره بزرگ یا یک تابلو بزرگ استفاده کرد که این موارد می تواند باعث شود تا بیمار احساس خوشایندی از محیط داشته باشد.
استاندارد طراحی
استانداردهای ملی و بین المللی خوبی برای طراحی روشنایی مطب های دندانپزشکی وجود دارد. استاندارد EN 12464 ، به طور شفاف تعاریف طراحی نورپرازی را برای کاربری های کاری بیان می کند.
در فرایند طراحی نورپردازی کلینیک دندانپزشکی، نور ۵۰۰ لوکس پیشنهاد می شود. مناسب است در چنین فضاهایی نور سفید رنگ با رنج دمای ۳۵۰۰k تا ۴۵۰۰k استفاده شود. و بهتر است شاخصه نمود رنگ از ۹۰ بیشتر باشد. برای اتاق درمان بزرگ، نور کلی نباید از ۲ هزار لوکس کمتر باشد.
نورپردازی مطب دندانپزشکی به چند دسته تقسیم می شود؟
در طراحی مطب دندانپزشکی، روشنایی به دو دسته نورپردازی کلی و نورپردازی نقطه ای تقسیم می شود.
نورپردازی کلی با طراحی و قراردادن تعدادی مناسب نور توکار سقفی فراهم می شود.
در طراحی نور پردازی موردی در کلینیک دندانپزشکی اساساً باید از نور با شدت بالا استفاده کرد، شدت نور باید در سطوح مختلف تنظیم شود ، نور باید از هر زاویه قابل حمل باشد ، اتلاف گرما باید پایین باشد در غیر این صورت بیمار یا دندانپزشک هر دو آزار می بینند.
ترکیب نور موردی و نور نقطه ای
به عنوان یک قاعده کلی در طراحی نورپردازی کلینیک دندانپزشکی ، نسبت نور کلی به نور موردی ۱ به ۵ می باشد. نور موردی اطراف دهان بیمار را اگر ۲۰هزار لوکس در نظر بگیریم، مقدار نور کلی ۴ هزار لوکس می باشد.
نور پنجره
به طورکلی نورطبیعی پنجره ها به طراحی نورپردازی کلینیک دندانپزشکی از جهت راحتی و آرامش بیمار و کاهش سایه ها کمک بسیار بزرگی می کند. اما جز المان های ضروری برای طراحی مطب های دندانپزشکی به حساب نمی آیند.
بهترین جهت گیری پنجره برای اتاق های درمان رو به شمال است. پنجره های شرقی نور شدیدی در صبح ها وارد اتاق می کنند. به پنجره های غربی نمی توان اطمینان کرد. پنجره های جنوبی برای فصل زمستان گزینه خوبی محسوب می شوند.
طراحی نورپردازی کلینیک دندانپزشکی باید به گونه ای باشد که نه تنها هیچ سایه ای ایجاد نکند. بلکه چشم دندانپزشکی نباید درد بگیرد.
نورپردازی سقف
گاهی اوقات می توان در فرایند طراحی نورپردازی کلینیک دندانپزشکی، برای بهبود تجربه بیماران و مخصوصا کودکان از تصاویر سقفی به همراه نور پردازی استفاده کرد و یا می توان یک صفحه مولتی مدیا به کار برد.
همچنین بخوانید
جهت دریافت مشاوره رایگان با شماره ذیل تماس بگیرید
۰۹۱۲۷۹۶۶۵۰۵
۸۸۵۱۴۷۴۳
۸۸۱۷۳۸۱۷